Gir barnehagene friluftstips

2.-10. september 2017 ble Friluftslivets uke arrangert og Naturpilotene lagde i den forbindelse en brosjyre til barnehagene.

Naturpilotene, som er en del av Nasjonalt kunnskapssenter for barnehager, har utarbeidet brosjyren «Naturen som læringsarena» og med tips til uteaktiviteter. Brosjyren er laget i samarbeid med Norsk Friluftsliv. Ideer og innslag er hentet fra de nasjonale sentrene.

Vibeke Mæhlum, prosjektleder for Naturpilotene, oppfordrer alle barnehagene til å ta i bruk brosjyren.
– Målet med denne er å få barnehagene ut på tur både i friluftslivets uke og resten av året. I brosjyren finner du forslag til aktiviteter, mat og måltidsaktiviteter når dere er på tur. Alle aktivitene vi har foreslått er knyttet opp mot den nye rammeplanen.

Lekre oppskrifter
– Å være på tur er også en god anledning til å eksperimentere med nye måltider over bålet. Derfor foreslår vi sammen med «Turmat fra hele verden» fem spennende matrett dere kan lage. Jeg nevner blant annet bakt søtpotet, chapati og quesedilla, og alt er enkelt å lage ute ved bålet, sier Vibeke Mæhlum.

Brosjyren kan du lese og laste ned her.