Kompetanseløft for barnehagen – årets siste mulighet for våre tretimerskurs

Nasjonalt kunnskapssenter for barnehager arrangerer tretimerskurs før jul både om rammeplan og ledelse.

– Mange av kursene vi har gjennomført i Nasjonalt kunnskapssenter for barnehager (NKFB) har fått veldig gode tilbakemeldinger fra deltakerne. Vi hadde lyst å sette opp noen av de mest populære kursene på tampen av året til de som ikke har fått med seg kursene tidligere, sier kursholder Anne-Lene Skog Dahl i Nasjonalt kunnskapssenter for barnehager.

Hun og kollega Hanne Mette Kristiansen Vindvik tilbyr følgende kurs i november og desember:
• Rammeplan for fagarbeidere og assistenter
• Lederkurs

Rundt 2000 deltakere

Rammeplankursene for henholdsvis fagarbeidere og assistenter og pedagoger har vært NKFBs største kursrekke med nærmere 2000 deltakere over hele landet siden oppstart våren 2017.

– Selv om det er en stund siden rammeplanen kom, ser vi fortsatt at mange barnehager ønsker inspirasjon til å jobbe med den nye rammeplanen i barnehagen, sier Dahl.

Rammeplankurs for fagarbeider og assistent

Påmelding utgått.

Lederkurs

Anne-Lene Skog Dahl har bred erfaring innenfor barnehagesektoren og er spesielt opptatt av hvordan du som barnehageleder kan lede personalgrupper mot ønsket praksis gjennom felles bevissthet og kollektiv kompetanse.
I samarbeid med NKFB har hun utviklet to lederkurs som settes opp i Oslo november og desember.

– God og tydelig ledelse er ekstremt viktig for å lykkes i kvalitetsarbeidet i barnehagen. De to kursene vi tilbyr før jul omhandler barnehagen som lærende organisasjon og hvordan du kan lykkes med implementering og endring i barnehagen. Vi har blant annet samarbeidet med Frogn kommune og Vesterålen RKK om disse lederkursene, og tilbakemeldingene har vært veldig gode, sier Dahl.

Lederkursene kan fint kombineres ved å delta på begge og settes opp på følgende dager og klokkeslett:

Lederkurs – Lærende organisasjon

4. desember klokken 13.00-16.00

Lederkurs – Endring og implementering

4. desember klokken 09.00-12.00

Nye kurslokaler og hyggelig førjulspris

For at flere i barnehagen skal få mulighet til å kunne delta på kursene, har NKFB satt opp en hyggelig førjulspris hvor det skal lønne seg om flere deltar fra samme barnehage.

– Vi ønsker å nå ut til flest mulig i barnehagen og har derfor satt en kvantumsrabatt som gir lavere pris per deltakere med flere enn én person fra hver barnehage.

Pris per deltaker er 900 kroner og dette inkluderer alt av kursmateriell, frukt og kaffe/te.
• Er dere flere fra samme barnehage som ønsker å delta, kan vi tilby følgende rabatterte priser:
• 2-3 deltakere 800 kroner per person.
• 4 eller flere 750 kroner per person.

– Vi har også fått lyse fine egne kurslokaler midt i Oslo sentrum, like ved Oslo S som gjør det enklere for flere å delta, sier Dahl og Vindvik.