Bli med på Friluftslivets uke 2020

I år blir Friluftslivets uke arrangert fra 5. til 13. september. Forberedelsene er godt i gang, og i år er det naturen som inkluderingsarena som er tema.

Naturpilotene, som er en del av Nasjonalt kunnskapssenter for barnehager, utarbeider også i år en brosjyre i forbindelse med Friluftslivets uke. Her får du tips til hva dere kan finne på sammen med barna under årets uke.

– Brosjyren blir utarbeidet i samarbeid med Norsk friluftsliv og vil bli tilgjengelig på våre nettsider i månedsskiftet august/september, sier Kristine Rishaug, seniorrådgiver i NKFB.

Friluftslivets uke arrangeres for fjerde år på rad. Målet med Friluftslivets uke er å inspirere til lek og læring i naturen og gi tips om hva barnehage, SFO og skole kan gjøre den uken.

Naturen som inkluderingsarena

– I år er tema naturen som inkluderingsarena. Hvordan kan naturen være en faktor for inkludering, gode naturopplevelser og fellesskapsfølelse? Aktivitetene vil være koblet til rammeplanen og blant annet inneholde oppskrifter som passer til inkluderende måltidsaktiviteter i naturen. Vi håper så mange som mulig av barnehagene lar seg inspirere til å bli med ut på tur denne uken, sier Rishaug.

Vil du ha inspirasjon allerede nå?

Mange er mer ute i barnehagen nå enn til vanlig grunnet den pågående koronapandemien. Trenger du forslag og inspirasjon allerede nå, så kan du laste ned brosjyrer fra tidligere år her:

Brosjyre 2019

Brosjyre 2018

Brosjyre 2017