Hva vet vi om den norske barnehagen?

Det var tema under et miniseminar om forskning på PBLs landsmøte på tirsdag. Direktør May Liss Tobiassen i Nasjonalt kunnskapssenter for barnehager, presenterte siste nytt om forskning på barnehagefeltet.

– Under landsmøte fremmet vi noen av de viktige og spennende norske studiene som pågår, eller som er i oppstartsfasen. Det er ingen tvil om at barnehageforskning er i utvikling og Nasjonalt kunnskapssenter er så heldige å være med i flere av disse prosjektene, blant annet Gode barnehager for barn i Norge (GoBaN), Kompetanse for utvikling av barnehagers inne- og utemiljøer (EnCompetance) og det nyoppstartede Kvalitetsutvikling gjennom medvirkning i barnehagen (Kumba), sier Tobiassen.

May Liss Tobiassen presenterer under PBLs Landsmøte.

Med seg på scenen hadde Tobiassen følge med forskerne Cay Gjerustad fra NIFU som presenterte resultatene fra TALIS Starting Strong og Elin Reikerås fra Filiorum, som presenterte en del av de spennende forskningsprosjektene de holder på med. Etter presentasjonene var det dialog med Tobiassen og forskerne, hvor de blant annet svarte på spørsmål om hvordan barnehageansatte kan anvende forskingen i sine barnehager.

Se opptak av seminaret og last ned presentasjonen til Tobiassen.

Nysgjerrige deltakere på stand

Det var mulig å besøke Nasjonalt kunnskapsseter for barnehager på stand under PBLs landsmøte, og der møtte deltakerne i tillegg til Tobiassen, Kristine Rishaug Ruus og Anne-lene Skogen Dahl.

Kristine Rishaug Ruus snakker med deltakerne på stand.

– Det var veldig godt at vi endelig kunne møtes fysisk. Standen var bra besøkt, og vi fikk snakket med mange hyggelige aktører fra barnehagesektoren, sier Ruus.