Laster Arrangementer
  • Beklager. Denne arrangement har allerede funnet sted.

Naturpilotene i møte med ny rammeplan – Kristiansand

Dato 14. november 2018 @ 09:00 - 15:00
Sted Clarion Hotel Ernst
Rådhusgata 2
Kristiansand, 4664 Norge
+ Google-kart
Pris 1800 kroner

Dette kurset passer for deg som ønsker inspirasjon, ideer og kunnskap om hvorfor og hvordan du kan bruke naturen som læringsarena. Kurset passer også for deg som har vært på et naturpilotkurs tidligere.

Målet med kurset er å gi innføring og inspirasjon til hvordan naturen kan brukes som arena for lek, omsorg, læring og danning. Kurset skal også gi deg kjennskap til relevant forskning og rammeplanen, og du får tips til praktiske ideer og hvordan du kan gjennomføre de i barnehagen.

Meld meg på!

I løpet av kurset vil du også lære mer om:

  • Endringer i rammeplanen som berører naturen som læringsarena
  • Naturens betydning i et livsmestring- og helseperspektiv
  • Forskningsbasert kunnskap på barns utelek og risikolek
  • Hvorfor er det viktig å gi barn erfaringer i naturen og nærmiljøet?
  • Praktisk tips og oppgaver som du kan bruke når dere leker ute eller er på tur

Etter kurset skal du komme tilbake til barnehagen med ideer til hvordan du kan legge enda bedre til rette for et godt læringsmiljø for barna både på lekeplassen og i naturen.

Foredragsholdere

Vibeke Mæhlum

Vibeke  er barnehagelærer og prosjektleder i Nasjonalt Kunnskapssenter for barnehager. Hun har tidligere jobbet som alt fra assistent til daglig leder, og har over 20 års praksiserfaring fra barnehage.

Anne-Lene Skog Dahl

Anne-Lene er utdannet barnehagelærer og har en mastergrad innen barnehagepedagogikk, med fokus på kompetanseutvikling gjennom ledelse og didaktikk. Anne-Lene har jobbet i barnehage siden tidlig nittitall, først som assistent, senere som pedagogisk leder, assisterende styrer og styrer. Anne-Lene har også jobbet som enhetsleder for barnehagene i Frogn kommune.

I alle år har Anne-Lene vært opptatt av hvordan man kan lede personalgrupper mot ønsket praksis gjennom felles bevissthet og kollektiv kompetanse. De siste årene har hun holdt kurs innen områdene ledelse, psykososialt miljø, realfag og matematikk i hverdagen.

Hanne Mette Kristiansen Vindvik

Hanne er utdannet barnehagelærer og har jobbet i forskjellige barnehager siden 1995. Hun har erfaring som assistent, barnehagelærer, pedagogisk leder og styrer. De siste 13 årene har hun eid en friluftsbarnehage. Hanne har tilleggsutdanning innen veiledning og er i gang med en master i folkehelsearbeid med tverrfaglig profil ved Universitetet i Nordland. Hanne er opptatt av at barn skal ha en helsefremmende hverdag i barnehagen med mulighet til å oppleve naturen som leke- og læringsarena.

Detaljer

Dato:
14. november 2018
Tid
09:00 - 15:00
Kostnad:
1800 kroner

Sted

Clarion Hotel Ernst
Rådhusgata 2
Kristiansand, 4664 Norge
+ Google-kart