Laster Arrangementer
  • Dette event har allerede funnet sted.

Nettkurs: Aktiviteter i en annerledes tid – hvordan planlegge og skape god lek for barna i barnehagen?

Dato 29. april 2020 @ 18:00 - 19:30
Pris 390 kroner

Barnehager over hele landet gir nå igjen et tilbud til alle barn, men under nye og strengere retningslinjer for smittevern. De nye retningslinjene fordrer inndeling av barn i mindre grupper, gjerne med én ansatt per gruppe.
Mange barnehager rydder bort leker eller tilbringer mer tid ute enn før. Ansatte er ofte vant med å jobbe i team og samarbeide om aktiviteter i løpet av dagen. Slik hverdagen er med veilederen for smittevern, så stilles kanskje større krav til at hver enkelt ansatt kan aktivisere og skape gode lekemuligheter for sin gruppe, hele dagen og hele uken. Samtidig opplever mange at det ikke er like god tid til planlegging på tvers.

I dette nettkurset gir vi råd til hvordan barnehagen kan tilrettelegge for aktiviteter og lekemuligheter i en annerledes tid. Her får du tips om organisering av gruppen (kohort) for lek, aktiviteter som kan gjøres med samarbeidende gruppe (kohort), ideer til lek og bruk av lekemateriell, både inne og ute.

Nettkurset er nyttig for barnehagelærere, fagarbeidere og assistenter. Innholdet bygger på rammeplanen og er ment som en hjelp i arbeidet med å skape gode pedagogiske opplevelser sammen med barna i en tid der smittevern er viktig.

Vi snakker om:
• Organisere gruppen for lek. Gi rom for frilek og planlagte aktiviteter.
• Bruk av lekemateriell, for eksempel ved bruk av pedagogiske lekekasser/-sekker per gruppe.
• Lek med natur- og gjenbruksmateriell.
• Utelek som passer for små grupper, både innenfor gjerdet og ute på tur.
• Innelek som passer for små grupper, ivaretakelse av medvirkning og progresjon i for eksempel en kohort med barn i ulike aldre.
• Lek med samarbeidende kohort, morsom lek uten nærkontakt.
• Ideer til samlingsstund på tvers.
• Didaktisk planlegging med utgangspunkt i fagområdene, et par enkle og gjennomførbare eksempler.

Vi vil bidra til at dere kan lage gode lekemuligheter for barna, samtidig som det bidrar til å holde smitterisikoen nede. Det vil bli mulighet for å stille spørsmål under kurset, som besvares i etterkant av kurset.

Læringsmål
Hjelpe barnehagene med å skape morsomme aktiviteter og gode pedagogiske opplevelser for barna i en annerledes tid der barna store deler av dagen skal leke i små grupper.

Nettkurs

Onsdag 29. april, kl. 18.00 – 19.00, svar på spørsmål mellom 19:00 – 19:30.

Målgruppe

Alle ansatte i barnehagen

Kursholdere
Tone Rove Nilsen og Helene Storli Aaseth

Meld meg på!

Detaljer

Dato:
29. april 2020
Tid
18:00 - 19:30
Kostnad:
390 kroner