Forside » Friluftslivets uke 2021

Friluftslivets uke 2021

 

Her finner du aktivitet og oppskrift for hver dag i uken

Du kan også laste ned brosjyren i sin helhet

Velkommen til friluftslivets uke 2021

I samarbeid med friluftslivets uke – som arrangeres fra 4. til 12. september – inviterer Naturpilotene dere til å markere uken ute i barnehagen. I år som tidligere er det Norsk Friluftsliv og andre friluftsorganisasjoner som står bak denne markeringen.

Årets tema er: Bli med ut!

Bak ordene «Bli med ut» kan det ligge så mye mer enn bare hva ordene sier. Det kan formidles spørrende, engasjerende og forventningsfullt til de vi vil ha med ut i håp, om at de skal kunne oppleve gleden som lek og aktiviteter kan gi i friluft.

Uansett hvilken barnehage dere tilhører, anbefaler vi dere å bruke friluftslivet uke til å nettopp «bli med ut» og oppleve alt det som naturen kan by på innenfor og utenfor barnehagens områder. Vær ute og lytt til lyder, til stillhet og til naturen. Kjenn på hva det gjør med voksne og barn å være ute. Hva føler du? Hva føler barna? Hvordan oppleves det?

Bli med ut, og skap gode opplevelser sammen!

Hver dag vil vi inspirere med ulike aktiviteter, matoppskrifter, tips og ord fra rammeplanen. Målet er at alle skal kjenne på glede over å være ute og få gode felles opplevelser.

Hilsen oss i Naturpilotene

Brosjyren er utviklet av Nasjonalt kunnskapssenter for barnehager i samarbeid med Norsk Friluftsliv. Ideer og innslag er hentet ut ifra rammeplanen og noen av de nasjonale sentrene.

Konkurranse

Tema er «bli med ut» og hvorfor ikke bli med på en liten konkurranse og? Vi ønsker gjerne å se hvilke aktiviteter dere finner på og oppskrifter som testes! Del ditt øyeblikk fra uken i kommentarfeltet under dette Facebookinnlegget, om det er et bilde, filmsnutt, tekst om hva dere har funnet på, tegninger fra barna, kanskje et lite dikt? Del det med oss og andre barnehager så vi blir inspirert!

Konkurransen avsluttes mandag 13.september og vinnerne blir annonsert og kontaktet i løpet av uke 37.

Vinn premier fra Lekolar AS.

1.premie: En sag fra Fiskars og 5 speiderkniver

2.premie 3 termoser og 15 turkopper

3.premie: 20 refleksvester

Friluftlivets uke 2020, 2019, 2018 og 2017

Det ble laget brosjyrer for 2017, 2018, 2019 og 2020 også. De kan du laste ned her.

2020 brosjyre

2019 brosjyre
2018 brosjyre
2017 brosjyre

Naturpilotkurs

Ønsker du inspirasjon, ideer og kunnskap om hvordan naturen kan brukes som læringsarena i tråd med rammeplanen? Vi tilpasser gjerne et kursopplegg for personalet i din barnehage, i din kommune eller for ditt konsern.

Vi har erfaringer med å holde kurs og kompetanseheving for alt fra små barnehager, for hele kommuner og store konsern. Vi tilpasser kurset etter barnehagens ønsker og behov og kan holde kurs på planleggingsdager eller ettermiddagstid om ønskelig. Vi tilbyr også praktiske kurs ute.

Mer om Naturpilotkurs